Matematik

Regneudtryk - Med parentes

14. august 2013 af MasterOfDisaster (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har fået en opgave som hvor i jeg skal svare på: 5*(-4)*(-(-4)

Jeg har selv regnet mig frem til at 5*-4=-20 og da parentesen efter er negativ skifter den parentes man skal gange  ind i fortegn til plus. Og da plus * minus er minus er mit svar -80. Ville bare høre om jeg har forstået parentes reglerne rigtigt og hvis en kan komme med en lidt bedre forklaring. Pfh. tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2013 af LeonhardEuler

5*(-4)*(-(-4)) ⇔ -20*(-(-4)) ⇔ -20*4 = -80

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. august 2013 af chr42 (Slettet)

Din forklaring er ganske glimrende.

Du mangler en parentes i 5·(-4), da vi ikke kan lide at have to regnetegn lige efter hinanden, og så ville jeg tilføje en præcisering af, hvad der forstås ved "parentesen efter", og så har du den. Du har helt klart forstået princippet.

Hame har vist den matematiske formulering af forklaringen, bortset fra at dobbeltpilene bør udskiftes med = .


Skriv et svar til: Regneudtryk - Med parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.