Matematik

Diff.ligning u/hjælpemidler

14. august 2013 af uglen8923 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Fra dagens skriftlige eksamen:En funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx=3y+5. Grafen går gennem punktet P(1,4). Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven kan besvares uden at løse differentialligningen.

Benyt differentialligningen til at beregne f '(1) i det man kender f(1) = 4 . Indsæt derefter i tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 1 .


Svar #2
15. august 2013 af uglen8923 (Slettet)

Jeg er spejlblank mht f '(1).... Kan du lokkes til at lave udregningen for mig, Andersen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. august 2013 af Stats

dy/dx = f'(x)

dy/dx = 3y + 5 Grafen går igennem (1 , f(1)) = (1 , 4).

f'(1) = 3·4 + 5 = 17

Indsæt derefter resten på de respektive pladser ;)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Diff.ligning u/hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.