Matematik

blandet brøker lægges sammen og trækkes fra

15. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Nogen der kan forklare mig hvordan man lægger to blandet brøker sammen og hvordan man trækker to blandet brøker fra hinanden? Fx hvis vi har plusstykket  2 2/5 + 1 3/4 :) Hvordan gør man så ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2013 af mathon

addition af blandede tal

     22/5  +  13/4   FællesNævner = 5•4 = 20

     28/20  +  115/20  =  2 + 1 + 8/20  +  15/20  = 3 + 23/20  = 3 + 20/20  +  3/20 = 3 + 1 + 3/20 = 4 + 3/20 = 43/20


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2013 af mette48 (Slettet)

22/5  +  13/4

fællesnævner 5*4 = 20

første brøk forlænges med 4 anden brøk med 5

hele tal aderes

tællerne aderes og nævneren bevares

Den uægte brøk omskrives til blandet tal


Skriv et svar til: blandet brøker lægges sammen og trækkes fra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.