Matematik

kvadratrod

15. august 2013 af 10alto10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg har brug for noget hjælp til at modbevise en ligning som lyder.

 

Kvadratrod A + Kvadratrod B = Kvadrat rod A+B


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2013 af mette48 (Slettet)

Kvadrer på begge sider af =

( Kvadratrod A + Kvadratrod B )2 ?=  ( Kvadrat rod A+B )2


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. august 2013 af SuneChr

Da både  √A ,  √B  og   √(A + B)  er ikke-negative, må man kvadrere på begge sider af lighedstegnet.

Vi skal modbevise       √A   +  √B   =   √(A + B)  og har

(√A   +  √B)2   =   (√(A + B))2

Regn denne ud.

# 1   To sjæle, samme tanke.


Svar #3
15. august 2013 af 10alto10 (Slettet)

jeg er ikke helt sikker på hvad du mener, men det er sådan opgaven lyder. og jeg er gået lidt i står ved den og forstår ikke helt selv hvordan jeg skal modbevise den


Svar #4
15. august 2013 af 10alto10 (Slettet)

okay tak

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. august 2013 af mathon

definition af kvadratrod

                                        √(a) = b ⇔ b2 = a       

anvendt på      √(A)   +  √(B)   =   √(A + B)

          hvis
                                        √(A+B) = √(A) + √(B) =
          så er
                                        (√(A) + √(B))2 = A + B    hvilket ikke er tilfældet
                       da
                                        (√(A) + √(B))2 = A + B + 2√(AB)


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. august 2013 af MariaCalc (Slettet)

#0 test ligningen med A=B=2 ... her ser du at ligningen ikke holder


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. august 2013 af peter lind

Eftersom der skal bevises at den ikke gælder alment er det nok med et eksempel

Sæt A=1 B=4  Der gælder så

Kvadratrod(A)=1  Kvadratrod(B) = 2   kvadeatrod(A)+kvadratrod(B) =3 men A+B=5 kvadratrod(A+B) = Kvadratrod(5) ≠ 3


Svar #8
15. august 2013 af 10alto10 (Slettet)

hold da op en hjælp tusind tak alle sammen.


Skriv et svar til: kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.