Matematik

Andengradsligning ?

16. august 2013 af kubik1980 (Slettet) - Niveau: A-niveau

ja jeg er helt lost ved dette spørgsmål ? er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg kommer frem til  x=±3 ??               x+7-(5/(x-2) = 5                       Håber i kan og vil hjælpe :P


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2013 af mathon

                  (x+7) - (5/(x-2)) = 5       x≠2           multiplicer med (x-2) på begge sider

                  (x+7)(x-2) - 5 = 5(x-2)

                  x2 + 5x - 14 - 5 = 5x - 10

                  x2 - 14 - 5 = -10

                  x2 - 19 = -10

                  x2 = 9       x≠2

                  x = ±3


Skriv et svar til: Andengradsligning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.