Matematik

Reducer

18. august 2013 af louieeeee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp til disse to reduktions stykker

a.) 

X2 + t2 +2xt / (x+t)4

b.) 

x2 +t2 -2xt / (x-t) (x+t)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2013 af mathon

a)

                      x2 + t2 +2xt / (x+t)4     x ≠ -t

                      (x + t)2 / (x+t)4 = 1/(x+t)2 = (x+t)-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2013 af mathon

b)

                      x2 +t2 -2xt / ((x-t) (x+t))             x ≠ ±t

                      (x - t)2 / ((x-t)•(x+t)) = (x-t)/(x+t)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

(a-b)(a+b)=a^2-b^2

(a-b)(a-b)=a^2+b^2-2ab

b) (x-t)(x-t)/(x-t)(x+t) her ser man, hvad der går ud med hinanden. 

(x-t)/(x+t)

 

 


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.