Matematik

Bestem ligningen

19. august 2013 af nissan200sx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Har fået en opgave som lyder:

Bestem ligningen for en parabel som har toppunkt i (0,2) og som går igennem punktet (2,4).

b = 0, da toppunkt ligger på y aksen.

c = 2, skæring med y-aksen

Er kommet frem til en ligning der hedder y=ax^2+0x+2. Men hvordan får jeg lige fundet ud af "a"? 

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt oplysningen om at punktet (2 , 4) ligger på parabelen:

4 = a·22 + 2

Isoler a.


Svar #2
19. august 2013 af nissan200sx (Slettet)

Ja selvfølgelig!! Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestem ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.