Matematik

sammensatfunktion

20. august 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg skal finde de sammensatte funktion af disse to funktioner:
k(x) = 4·6x og h(x) = 2-x 


Har prøvet, men ved ikke om det er rigtigt:

k(h(x)) = 4·62-x

k(h(x)) = 4·2-x·log(6)

k(h(x)) = 8-x·log(6)

Efter dette kunne jeg ikke rigtig komme videre, og jeg er desuden også meget usikker på om jeg gør det rigtige


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2013 af SuneChr

Første linje i dine forslag er helt korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kun den første linie er korrekt

k(h(x)) = 4·62-x

             = 4·62 · 6-x

             =  ...


Svar #3
20. august 2013 af inddd (Slettet)

#1 V 2#


Super, det er jeg glad for at høre

Så:

k(h(x)) = 4·62-x

k(h(x)) = 4·62 · 6-x

k(h(x)) = 4·36 · 6-x

k(h(x)) = 144 · 6-x

Hvad gør man så?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt. Så er der ikke mere at gøre ved det spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Er jeg så færdig med opgaven efter den linje eller? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

His du også skal finde h(k(x)) , går du så i gang med det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

h(k(x))= 2 - 4·6x
h(k(x))= 2 - 24x

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, den sidste linie er ikke korrekt. Den første linie er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

h(k(x))= 2 - 4·6x

h(k(x))= -2·6x

Hvad med nu?


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, den anden linie er ikke korrekt. Den første linie er korrekt, og der skal (kan) ikke reduceres mere på det.

Overvej nu, hvad du kan lære af den opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Det har jeg ikke tænkt over. Synes bare at det ligner at man kan reducere mere på det.


Brugbart svar (1)

Svar #12
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Prøv at sammenligne funktionsudtrykkene for de to funktioner h(k(x)) og k(h(x)) , som du nu har beregnet i denne opgave. Du vil se, at h(k(x)) og k(h(x)) ikke er den samme funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)


h(k(x))= 2 - 4·6x

k(h(x)) = 144 · 6-x

Jeg tænkte på er begge af disse funktioner ekspontielle? 


Brugbart svar (1)

Svar #14
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Den sidste funktion er en eksponentialfunktion. Den første er en eksponentialfunktion, hvortil der er lagt en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Vil det så sige at de begge to er eksponentielle?


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, kun den sidste er en eksponentialfunktion. En eksponentialfunktion har formen b · ax .


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Så, der har ingen betydning, at der står minus foran x?

k(h(x)) = 144 · 6-x

 


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #19
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Funktionen

k(h(x)) = 144 · 6-x = 144 · (6-1)x = 144 · (1/6)x    har formen b · ax .

Den anden funktion

h(k(x)) = 2 - 4·6x

har selvfølgelig en graf, der ligner en eksponentialfunktion, fordi dens graf fremkommer af grafen for en eksponentialfunktion ved en parallelforskydning. Men funktionsudtrykket har ikke formen b · ax og er derfor ikke det, man normalt kalder en eksponentialfunktion.

 


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. august 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Okay, nu er jeg med


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.