Matematik

Hælp!

25. august 2013 af MrGuten (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Kan ikke finde ud af dem her: 3x-9=27                 2*(x-5)=x+5          5*(2a+2)-6a            11a-(6b+9a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af mathon

                     3x - 9 = 27                   divider med 3 på begge sider

                     x - 3 = 9                      adder 3 på begge sider

                     x = 12


Svar #2
25. august 2013 af MrGuten (Slettet)

Den forstod jeg ikke helt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2013 af Gliates (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2013 af Gliates (Slettet)

Hvad er det som du ikke forstår?


Svar #5
25. august 2013 af MrGuten (Slettet)

Har forstået det nu :D

-Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2013 af mathon

                           2•(x-5) = x+5                          multiplicer ind i parentesen

                           (2x-10) = x+5                         hæv parentesen

                           2x-10 = x+5                           subtraher x på begge sider

                           x-10 = 5                                 adder 10 på begge sider

                           x = 15


Skriv et svar til: Hælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.