Matematik

Reducer, hjælp!

26. august 2013 af Emillios (Slettet) - Niveau: B-niveau
(4x-3)^2-(3x+2)^2-7x(x-1) ??? Har prøvet selv, men kan ikke rigtig finde ud af det.. Søger en løsning med forklaring tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af LubDub (Slettet)

 

        (4x - 3)2 - (3x + 2)2 - 7x•(x - 1) = 16x2 - 24x + 9 - 9x2 - 12x - 4 - 7x2 + 7x =  - 29x + 5

..

     (a - b)2 = a2 - 2ab + b2

     (a + b)2 = a2 + 2ab + b2


Svar #2
26. august 2013 af Emillios (Slettet)

Er det kvardratsætningerne du har brugt

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2013 af LubDub (Slettet)

#2

         ja :)


Svar #4
26. august 2013 af Emillios (Slettet)

Hvad med den her : (x-2)^2+(x+3)(x-3) har lavet den vil bare se om det er rigtigt fik den til 4x^2 - 5

Svar #5
26. august 2013 af Emillios (Slettet)

Er du der

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2013 af LubDub (Slettet)

      

   (x - 2)2 + (x+3)•(x-3) = x2 - 4x + 4 + x2 - 9 = 2x2 - 4x - 5

..

   (a - b)•(a + b) = a2 - ab + ab - b2 = a2 - b2


Svar #7
26. august 2013 af Emillios (Slettet)

(x-2)^2 gir den ikk = x^2-4x^2+4??

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2013 af LubDub (Slettet)

#7 nej

                     benyt  (a - b)2 = a2 - 2ab + b2


Svar #9
26. august 2013 af Emillios (Slettet)

Mange tak!! Har lige et sidste spørgsmål hvad før jeg når der står noget ude foran parantesen som fx. 3(x+2)^2-2(x-1)(x+1)??

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Reducer, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.