Fysik

vekselstrøm

26. august 2013 af rasmusAnielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et dampstrygejern fra Braun har en vandbeholder med en kapacitet på 240 cm3. Vandbeholderen fyldes op med vand med en temperatur på \unit[14]{\degreeC}.

Hvor stor en varmemængde skal tilføres vandet, før det hele er fordampet?

Strygejernets effekt er 1,20 kW, og vi slutter det til en effektivspænding på 230 V.

Bestem strygejernets resistans.

Hvor lang tid kan strygejernet mindst være tændt, inden vandet er fordampet?

 

forstår intet af hvad der står i vores bog så hvis nogle kunne hjælpe ville det være dejligt

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vandmængden på 240 cm3 skal opvarmet til 100 C og derefter skal vandmængden fordampes. Beregn den samlede mængde energi, der skal tilføres.

Tiden beregnes ved at dividere den krævede energimængde med strygejernets effekt.

Læs de relevante afsnit i bogen tilstrækkeligt mange gange igennem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2013 af mathon

herunder anvendelse af

            vands specifikke varmekapacitet      og       vands fordampningsvarme

                 cvand = 4,18 kJ/(kg·K)                                   Lvand = 2260 kJ/kg

.

.

Energitilførsel til vandet, når det hele er fordampet:

    ligning
                             energitilførsel =   opvarmning    +    fordampning

                                         E        =    m • cvand • Δt         m • Lvand


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2013 af mathon

     strygejernets resistans R

                                                   P = U2/ R


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2013 af mathon

Hvor lang tid t kan strygejernet mindst være tændt, inden vandet er fordampet?

                                                P • t = E


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2013 af mathon

                                     E        =    m • cvand • Δt      +     m • Lvand
bør være
                                     E        =    m • cvand • ΔT     +    m • Lvand


Svar #6
27. august 2013 af rasmusAnielsen (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: vekselstrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.