Matematik

Addere to brøker

27. august 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved godt, hvordan man adderer to brøker, der ikke har samme fællesnævner. Men spørgsmålet forvirrer mig, da jeg har lært at regne det ud på en helt anden måde.

Skriv også reglen ved hjælp af bogstaver p/n + q/m=   ?/?  og  a/c+  b/d=  ?/?

Hvad gør jeg, for jeg kan ikke komme videre.. Jeg er stuck.

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2013 af PeterValberg

du skal satdig "lave" en fællesnævner :-)

I den første kan fællesnævneren være n·m, hvorfor den ene brøk
skal forlænges med m og den anden forlænges med n

samme teknik for den næste opgave

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. august 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Er det så n*m/p*q og det samme i den næste? Altså, ganger man bare på kryds og tværs?

Er stadig lige så forvirret. Sorry


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
27. august 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Jeg forstår det nogenlunde nu. Men jeg har lige et sidste spørgsmål: Hvad betyder det, når der er to sammesatte bogstaver?

Og mange tak for dine svar! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad mener du med to sammensatte bogstaver?

Mener du således: ab ? Det betyder produktet af a ganget med b, altså

ab = a·b .

Man kan her udelade gangeprikken mellem bogstaver, der er brugt som faktorer i et produkt.


Svar #6
27. august 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Ah, den havde jeg ikke lige tænkt på :) Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Addere to brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.