Matematik

Addere to brøker

27. august 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey :)

Hvordan finder jeg resultatet på denne:

a/n --  b/n + c/d

?

Tak, på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2013 af PeterValberg

fællesnævner, - i samme stil med det indlæg, du fik svar på tidligere i dag.

beregn først

a/n - b/n (de har samme nævner)

skab derefter fællesnævner med c/d 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. august 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#1

Det, der gør mig forvirret, er måden at regne det ud på. Jeg har lært det på en helt anden måde, så alt det her er nyt for mig.

Hvis det var tal, f.eks. :

4/5 - 2/5 + 1/3 = ??

Hvordan skal jeg så regne den ud?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. august 2013 af LeonhardEuler

a/n -- b/n + c/d

Hvad betyder de to streger?

 

Med hensyn til dit andet spørgsmål:

Du taste den ind på en lommeregner. Men hvis du skulle løse den i hånden, kunne du først omregne dem til decimaler og derefter udregne dem. Men bedste metode ville være at finde en fælles nævner:

Jeg vælger 15 som fællesnævner. Da både 5 og 5 og 3 går op i 15. Husk når du forlænger nævneren, så tælleren forlænges med samme faktor.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2013 af mathon


                           (4/5 - 2/5) + 1/3 = 2/5 + 1/3          FN = 3•5 = 15

.

                                   2/5 + 1/3 = 6/15 + 5/15 = 11/15

                          


Skriv et svar til: Addere to brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.