Matematik

Reducer

28. august 2013 af Birgitpigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan reducere jeg udtrykket 2(12x+3-16y)-3(14+3x^2-2+y)+7X? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af PeterValberg

"gang" tallene 2 og 3 ind i deres respektive parenteser (på hvert led)

hæv parenteserne (bemærk den ene er en minus parentes, hvorfor alle led skifter fortegn)

reducér udtrykket

Link til videosamling omkring emnet [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. august 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Skal der ændres fortegn, når parenteserne er ophævet er jeg skal reducere selve stykket? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af PeterValberg

eksempel:

(2x + 3) = 2x + 3  ("plus"parentes, hvor fortegnene ikke ændres)

-(3x - 4) = -3x + 4   ("minus"parentes, hvor hvert led skifter fortegn)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2013 af PeterValberg

#2 du skifter fortegn når du hæver parentesen, hvis det er en minusparentes

se eventuelt [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
28. august 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Tak for dine hurtige svar!¨

SÅ langt er jeg med, men når jeg bagefter skal samle alle x'erne, y'er og sådan, skal der så ændres fortegn? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2013 af PeterValberg

2(12x + 3 - 16y) - 3(14 + 3x2- 2 + y) + 7x =   (gang ind i parenteserne)
(24x + 6 - 32y) - (42 + 9x2- 6 + 3y) + 7x =       (hæv parenteserne)
24x + 6 - 32y - 42 - 9x2 + 6 - 3y + 7x =           (reducér)

-9x2 + 31x - 35y - 30
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
28. august 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Tak. 


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.