Matematik

reducer brøker med bogstaver.

28. august 2013 af saraib94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey søde mennesker.
Jeg er lidt i knibe :o) efter jeg har holdt godt tre måneders ferie, er det altså lidt hårdt og starte på hf ..
Eller det kniber i hvertfald med at huske alt ting, især ang. at reducer brøker med bogstaver.
Håber der er nogle herinde der kan hjælpe mig, så vil jeg blive super glad!! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

hvad er du selv kommet frem til ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg får følgende resultat

(a+8)(a-4)+36

-------------------------

a+2

 

(a+8)(a-4) omskrives til a^2+8a-32-4a=a^2+4a-32

 

a^2+4a+4=(a+2)^2

---------------------

a+2=(a+2)

 

(a+2)^2 / (a+2)

(a+2)

 

 


Skriv et svar til: reducer brøker med bogstaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.