Matematik

Grafen for lineærfunktion

29. august 2013 af Birgitpigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har en opgave der heddder:  

Grafen for en lineær funktion går gennempunkterne (-1,5 ; 1,5) og (1,.2)

Men jeg forstår bare ikke den første koordinat?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg er ret sikker på, at den ikke er lineær. 


Svar #2
29. august 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Det står der beskrevet i opgaven? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det første punkt har x1 = -1,5 og y1 = 1,5 . Det andet punkt har x2 = 1 og y2 = 2 (sandsynligvis).


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Jo, der findes da en ret linie gennem de to punkter.


Svar #5
29. august 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Tak for hjælpen! 


Svar #6
29. august 2013 af Birgitpigen (Slettet)

#3 Men mener du ikke, at y2 = -2? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ikke ud fra det, du har skrevet i #0. I #0 har du skrevet (1,.2) . Jeg betragtede det lille punktum som en tastefejl, men det er da muligt, at du mente det som (1;-2) , og så har du da ret i, at y2 = -2 .


Svar #8
29. august 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Tastefejl fra min side! :-) 


Svar #9
29. august 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Mit næste problem er nu at udregningen, jeg får a til at blive syv, hvilket jeg ikke kan få til at stemme overens med aflæsningen af grafen!? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, din værdi er ikke korrekt. Man indsætter i

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)


Svar #11
29. august 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Ja, det ved jeg godt. Har også fundet min fejl!:-))


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2013 af LeonhardEuler

P(-1,5 ; 1,5) og P(1,-2)

 

For førstegradsligning f(x)=ax+b

Der har punkterne P(x1,y1)  og  Q(x2,y2)

gælder

a=(y2-y1)/(x2-x1)

og

b=y1-ax1     og     b=y2-ax2

--

Sæt dine værdier ind i formlerne og beregn

 


Skriv et svar til: Grafen for lineærfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.