Matematik

Sandsynlighedsregning - er lidt uafklaret

29. august 2013 af strangers - Niveau: A-niveau

Hejsa

 

Jeg sidder og kæmper lidt med den her opgave. Er virkelig gået i stå her:

 

Hvis man udfylder en tipskupon helt tilfældigt, så skal jeg beregne sandsynligheden for, at få 13 rigtige ud. 

Beregn sandsynligheden for at få 12 rigtige (hvis bare jeg forstår princippet, kan jeg vel nok bruge metoden fra forrige opgave).

Hvilket antal rigtige er der størst sandsynlighed for, at få?

Bestem middelværdien.

 

 

 

Jeg vil super gerne vejledes, da jeg gerne ville forstå stoffet.

 

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af 123434 (Slettet)

Hvor mange felter/rækker er der på tipskupon? 3?

3^13 eller noget i den stil


Svar #2
29. august 2013 af strangers

Hejsa!

 

Det er lige akkurat det, som der er. 3^13 - eller det skille jeg da mene!


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Der er altså 3^13 forskellige måder at udfylde kuponen på - og chancen for, at en (tilfældig) af dem er den rigtige, vil da være 1 / 3^13

:-)


Svar #4
29. august 2013 af strangers

hvis man så skal have 12 (eller 13 ) rigtige, er det så at gange 1/3^13 med sig selv 12 gange? :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Du kan have netop 12 rigtige ved at have kamp 1 forkert og de øvrige rigtige (2 muligheder), eller kamp 2 forkert og de øvrige rigtige (2 muligheder), eller kamp 3 forkert og de øvrige rigtige (2 muligheder), osv. op til at have kamp 13 forkert og de øvrige rigtige (2 muligheder). I alt 2•13 = 26 muligheder for 12 rigtige

Med 3^13 muligheder ialt bliver chancen for 12 rigtige da 26 / 3^13

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2013 af SuneChr

Sandsynligheden for at få netop r rigtige, på én række, på en 13-kamps tipskupon er

4 rigtige er det mest sandsynlige at få på én række, hvis man er sypigetipper.

Men det, måske parakoksale, er, at det er mange lettere at få ingen rigtige end 13 rigtige
på én række.


Svar #7
29. august 2013 af strangers

Tusind tak for dit svar!

 

Jeg skal dog lige være helt sikker på, at jeg ikke har misforstået dig; menes der ikke, at 2*13 = 26 gælder for 13 rigtige?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Genlæs # 5

Det gælder for 12 rigtige -

:-)


Svar #9
29. august 2013 af strangers

Jeg  er med nu!

 

Hva' med middelværdien? Jeg ønsker ikke, svar; men mere vejledning til, at forstå hvordan jeg finder middelværdien . Forstår det nemlig ikke helt -.-

 

Hehe, mange tak til jer alle :D


Svar #10
30. august 2013 af strangers

Hej igen

 

er der mulighed for, at jeg kan få forklaret opgaven med middelværdien? Jeg forstår det virkelig ikke, og har kæmpet lidt med det. Ville helst ikke spørge min underviser..


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Middelværdien af - helt præcis - hvad?

:-)


Svar #12
30. august 2013 af strangers

Hej Krabasken!

 

Opgaveforumleringen lyder 

 

1)Hvis man udfylder en tipskupon helt tilfældigt, så skal jeg beregne sandsynligheden for, at få 13 rigtige ud.

2)Beregn sandsynligheden for at få 12 rigtige (hvis bare jeg forstår princippet, kan jeg vel nok bruge metoden fra forrige opgave).

3)Hvilket antal rigtige er der størst sandsynlighed for, at få?

4)Bestem middelværdien.

 

Der står intet andet rigtigt :S


Svar #13
30. august 2013 af strangers

Anybody ? :(


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er jo ikke opgaveformuleringen alene, for du har jo tilføjet dine egne kommentarer ind imellem.

Det er stadig uklart, hvad der skal bestemmes middelværdi af. Måske menes der det gennemsnitlige antal rigtige pr. række, hvis man fortsætter i det uendelige med at tippe på skrømt.


Brugbart svar (1)

Svar #15
30. august 2013 af 123434 (Slettet)

12# 2) 12/3^13 tror jeg


Svar #16
30. august 2013 af strangers

#14

 

Hej Andersen11

 

Det ku' meget vel være det du mener. Men det er helt seriøst det eneste der står i bogen ifht. opgave 4:

 

4)Bestem middelværdien

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det er ikke korrekt. Se diskussionen ovenfor i #5 for det korrekte svar.


Brugbart svar (1)

Svar #18
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Middelværdien i denne forstand (#14) findes da ved at benytte udtrykket for sandsynlighederne i #6:

m = ∑13r=0 r · (13r) · (1/3)r · (2/3)13-r


Brugbart svar (1)

Svar #19
30. august 2013 af SuneChr

# 16   4)

Middelværdien bestemmes af

E(X) = μ =  n·p   hvor n = 13  og  p = 1/3


Svar #20
30. august 2013 af strangers

#18 og 19

 

 

 

Middelværdien må da være 4,3!

 

Tak skal I have, guys!!! Fandeme stort af jer!!!!! 


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.