Matematik

Reducere! hjælp!

29. august 2013 af ukendt96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Så ja jeg har en aflevering for til imorgen, og self indgår der nogle reduktion stykker som jeg bare er elendiig til.. håber der er nogle venlige sjæle online idag som kan hjælpe mig med få disse 3 stykker reduceret, så jeg kan aflevere min aflevering med et stolt smil på læben :) A) 2a + 3b + 6a + a - 9b + b + 2a. B) (4a + 3)(2 -2a) C) (7a + 9b) - a5 - (7b -4a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

A) Udregn summen af a'er og b'er for sig.

B) Gang parentesen ud og træk sammen.

C) Hæv parenteserne og træk sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

A) saml a'erne under ét og saml b'erne under ét (læg a'erne sammen og læg b'erne sammen)

 

B) multiplicer paranteserne ud og reducer derefter

 

C) den første parantes er unødvendig. Den anden parantes skal hæves vha. reglen - (a - b) = - a + b


Svar #3
29. august 2013 af ukendt96 (Slettet)

Kan det passe at jeg får A) til 7a-11b? er ærlig talt elendig til reduktion, kunne i evt uddybe med B) og C)? i B) skal jeg gange 4a med 2 og -2a, og gange 3 med 2 og -2a? eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

#3

Svaret til A) er ikke 7a -11 b.  genlæs #1 og #2

B) (4a + 3)·(2 - 2a) = 4a·2 + 4a·(-2a) + 3·2 + 3·(-2a) = ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

A) Det passer sikkert, at det er det resultat, du får, men det er ikke korrekt, hvis du ellers har skrevet det op korrekt i #0.

B) Man ganger to flerleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden. Ja, din fremgangsmåde er korrekt.


Skriv et svar til: Reducere! hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.