Matematik

11x+9-(x+7)

30. august 2013 af likeit (Slettet) - Niveau: 8. klasse

okey har prøvet det og kan ikke få den rigtige facit ud fra de muligheder der er.

Sådan gjorde jeg:   11x+9-(x+7)  fjerner parenteset og får minussamler x'erne og får: 9-x= 8x= 11x+8x=19x  <--- Den er fejl sikkert eller

11x+9-x-7= 11x-x=10x  9-7=(+)2 10x +2? = 10x +2 Rigtig? Er sikker på den her er rigtig. Jeg vil bare vide om det jeg gør er rigtig.


Svar #1
30. august 2013 af likeit (Slettet)

11x+9-(x+7)= 11x+9-x-7= 11x-x=10x  9-7=(+)2 10x +2? = 10x +2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2013 af Eksperimentalfysikeren

#0

Den sidste udledning er stort set rigtig. Dog har du "(+)2" for meget.

 


Svar #3
30. august 2013 af likeit (Slettet)

F.eks 12x-9+(x-12)=  12x-9+x+12= 12x+x= 13x og -9+12= 3 hvis der står  et minus foran denne facit bliver det så minus? altså 13x -3

Bliver det 13x +3 så hvis det tal uden x bliver positiv, så bliver det + og negativ -? f.eks 3-4= -1 bliver = 13x -1?

Rigtig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du må gøre dig mere umage med udregningerne. Når du hæver parentesen om x-12, skal der stadig stå x-12, fordi der står et + foran parenesen: 12x - 9 + (x-12) = 12x - 9 + x - 12.

Det næste du gør her er at regne ledene med x sammen for sig og ledene uden x for sig. Det er fint, men du må ikke sætte lighedstegn nr 2. for så påstår du, at 12x-9+x+12 er det samme som 12x + x.

Husk, at når du har lavetdenne opdeling i reduktionen, skal du "samle sammen igen" inden du er færdig:

12x - 9 + x + 12:

    x-erne for sig:

        12x + x = 13 x

    Uden x:

        -9 +12 = 3

    Samlet: 13x + 3

Her har jeg regnet igennem med den fortegnsfejl, du har lavet i første trin. Prøv at rette den og gentag resten.

 


Svar #5
30. august 2013 af likeit (Slettet)

Forstår ikke helt det der med at fjerne parentesen jeg ved vis der er -(x+7) så bliver det -x-7? så hvis det er +(x-7) så bliver det +x-7 stadig væk

 

Hvis jeg for den her regel ind over giver det mening: (-) (+) = minus  + - = minus + += plus - -= plus


Svar #6
30. august 2013 af likeit (Slettet)

så 12x-9+(x+12) = 12x-9+x-12= 12x+x= 13x= (-9)+(-12)=3 = 13x +3 Den der regel synes jeg dur bedst med gange :/, fordi (-100)+(-50) giver ikke et plus, men der er en regel for eksempel: 5+(-3)=2 ups. Er det ikke funktionene og den negative tal der gælder fx (-5)+(-5)= ... nah det giver 0.  så vis der er to negative tal (det her virker 100% med Gange) så er det, det der gælder -5+-5= giver plus fordi - -=plus. Håber du forstår mig :)


Skriv et svar til: 11x+9-(x+7)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.