Matematik

T=2.0*0.50^x

31. august 2013 af raaambo (Slettet)

Hejsa, jeg har lavet denne opgave: 

Sammenhængen mellem længden af et pendul og pendulets svingningstid kan beskrives

ved
T= 2,0 * x^0,50?,
hvor x er længden (målt i meter), og T er svingningstiden (målt i sekunder).

a) Bestem pendulets svingningstid, når længden er 0,60 meter.
b) Hvor mange procent vokser svingningstiden, når pendulets længde øges med 75 %?

Hvor jeg har lavet opgaverne beregning, og fik et facit i både a og b, men jeg ved ikke helt hvordan jeg fik det svar, er der nogen der kan forklare det til mig? Tak på forhånd! :)) 

Opgave 6
a)Længden af pendulet hedder x .
T=2*√(x)
For at få svingninstiden T skal man uddrage kvadratroden af x .
T2*√(0.6) ? 1.54919sek 


b) T=*√(1.54919+ 75 % af x)
T= 2*√(1.75x)
T=√(1.75*2 * )√(x)
Da √(1.75 ) = 1,3229 ses at svingningstiden er
32.29%
*


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Man beregner T(0,6)

b) Man beregner [ T(x+0,75x) - T(x) ] / T(x)  · 100%

 


Svar #2
31. august 2013 af raaambo (Slettet)

Og hvorfor tager man kvadratroden af det?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2013 af peter lind

x½ = kvrod(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fordi forskriften er

T(x) = 2,0 · x0,5 = 2,0 · √x


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2013 af LubDub (Slettet)

b) benyt

                    1 + ry = (1 + rx)a

                    ry = (1+ rx)a - 1

 

hvis pendulets længde øges med 75 %, betyder det, at rx = 0,75, og ry kan dermed findes


Svar #6
31. august 2013 af raaambo (Slettet)

LubDub forstod ikke helt dit svar, er mit

b) forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dit svar i #0 for både a) og b) er korrekt.

Bemærk dog, at overskriften til din tråd ikke svarer til indholdet i tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2013 af LubDub (Slettet)

#6

nej dit svar er korrekt, men jeg har bare vist den måde, som jeg plejer at regne den type opgaver på


Brugbart svar (7)

Svar #9
31. august 2013 af SuneChr

# 0

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1370071     # 6

Ærlig talt, du holder os for nar.
Du har spurgt om det samme og fået svar for 1 uge siden.
Du skrev, at du forstod det.
Du kunne i hvert fald have fortsat i den oprindelige tråd.

Tænk en anden gang, før du sætter folk i gang.


Skriv et svar til: T=2.0*0.50^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.