Matematik

Hjælp andengradsligninger

01. september 2013 af ljsp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Andengradsligninger uden hjælpemidler.
har problemmer med følgende stykker:

2x^2-7x-4=0

x^2+x+4=0

3x^2+9x+6=0

-7x^2-5x+6=0

 

Nogen der er søde at hjælpe mig, på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af peter lind

Formlerne må stå i din bog; men ellers kan du se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2013 af mathon

Hvori består problemerne?

                  2x2 - 7x - 4 = 0

                  2x2 + (-7)x + (-4) = 0

                  ax2 +   bx  +   c   = 0

  a = 2
  b = (-7)
  c = (-4)
    d = b2 - 4•a•c = (-7)2 - 4•2•(-4) = 49 + 32 = 81 = 92

    √(d) = √(92) = 9


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2013 af 123434 (Slettet)

3x^2+9x+6=0

Kan man ikke faktorisere den?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2013 af mathon

#3

            3x2 + 9x + 6 = 0

            x2 + 3x + 2 = 0

            (x+1)(x+2) = 0


Skriv et svar til: Hjælp andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.