Matematik

Forskrift

01. september 2013 af gym25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 5.
Films følsomhed over for lys kan måles i enhederne DIN og ASA. For de to enheder gælder sammenhængen
DIN=10·log?(ASA)+1

Benyt modellen til at bestemme DIN-værdien når ASA-værdien er 100.
Altså er DIN-værdien på 21 når ASA-værdien er på 100

Hvor meget øges DIN-værdien når ASA-værdien fordobles?
Når ASA-værdien fordobles øges DIN-værdien med 4,01

Hvor mange ASA svarer til 20 DIN?
20 DIN svarer til 79,43 ASA

Angiv en regneforskrift der udtrykker ASA som funktion af DIN.
???


Kan slet ikke lige lure hvordan man skal angive en regneforskrift
Håber der er nogen der kan hjælpe :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

y = 10·log(x) + 1

hvor x er filmens ASA tal og y er filmens DIN tal.


Svar #2
01. september 2013 af gym25 (Slettet)

Er det ikke det samme som en forskrift man får oplyst i starten: DIN=10·log?(ASA)+1 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, du skrev du havde problemer med at lure en regneforskrift. I det sidste spm. skal man så finde x udtrykt ved y.

y = 10·log(x) + 1

log(x) = (y-1)/10

Find nu x.

Det er jo blot en generalisation af det foregående spm. hvor man skulle finde, hvor mange ASA, der svarer til 20 DIN, og det kunne du jo godt besvare.


Svar #4
01. september 2013 af gym25 (Slettet)

Ja okay, så y=10*log?(x)+1 er fyldsgørende til det sidste spørgsmål? 

På forhånd tak 


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.