Dansk

Dansk stil

02. september 2013 af oliv4294 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle faglige dansk lærer som kunne være interesseret i at rette min stil. Jeg går på HHX, og jeg er er meget forunderet over at jeg har fået en karakter på 00 for denne opgave. Min lære kan ikke forklare mig konkret hvad min fejl er derfor søger jeg hjælp? :)


Svar #1
02. september 2013 af oliv4294 (Slettet)

Genren er kommentar


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2013 af Snapso (Slettet)

Det  med billedet på forsiden er måske lidt folkeskole-agtigt. Du skal skrive hvem der har skrevet artiklerne, når du præsenterer dem. Måske er "anbr." en forkortelse for forfatteren, men så skal du finde hans/hendes fulde navn. 

"Et samfund hvor arbejdsklassernes fordeling er defineret efter, som det man selv ejer, og hvor kriminaliteten er progressiv."

Den her sætning forstår jeg slet ikke. Du skal forklare, hvad du mener, når du siger at kriminaliteten er progressiv. Pas på med at bruge fremmedord, hvis du ikke er sikker på deres betydning. Brug hellere simpelt, men tydeligt sprog som du er mere sikker i.

Hvordan kommer du frem til at Information er socialistisk? Ifølge dem selv er de politisk uafhængige.

Du skriver at Informations artikler er kortere og mere subjektive end Jyllandspostens. Hvor har du det fra? Husk at dokumentere og komme med kilder når du kommer med sådanne udtalelser.

Jeg ville vælge et kortere citat, eller forkorte det, du har taget, samt lave mellemrum mellem din egen tekst og citatet, så det fremstår mere tydeligt, hvad der er hvad.

"Jyllands-Postens afsender mener, at autoriteterne (udlændinge) er skurken og Informations afsender, mener det er Margaret."

Der er mere end én afsender af Jyllandsposten. En autoritet betyder IKKE en udlænding, nogle vil måske endda sige tværtimod. Du må ikke skrive Margaret, som om du drikker te med hende hver søndag. 

Desuden er din analyse af artiklerne ekstrem kort og bevæger sig hurtigt over i "common knowledge" og egne løse kommentarer om emnet.

Til gengæld skal du have ros for din kommatering. 

Der er en del sjusk i opgaven, og jeg er ikke helt sikker på, at du forstår alle de ord, du bruger. Jeg synes dog stadig, at 00 er en virkelig hård karakter og mener, du burde have bestået.


Svar #3
05. september 2013 af oliv4294 (Slettet)

Tak fordi du gad at rette min stil. Jeg kan godt se hvad du mener omkring mit sprog. Jeg skulle havde holdt det mere simpelt og forståeligt. Autoriet = udlændingen kan jeg godt se nu ikke betyder det samme. Men dog mht. forfatter kunne jeg ikke gøre så meget desværre. Der var ikke udgivet mere information end det. Men endnu engang tusind tak fordi du gad bruge tid på at rette min stil. :)


Skriv et svar til: Dansk stil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.