Matematik

HJÆLP TIL AFLEVERING

03. september 2013 af hugorme (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa. Jeg ville spørge, hvordan man kan lave det her spgrsmål: 

 

opskriv en ligning for linjen når p= -1,2 og Q= -5,6 

hvordan laver jeg den? 

Vedhæftet fil: Aflevering1-1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at bestemme forskriften for den rette linie, der går gennem de to punkter P(-1,2)
og Q(-5,6). Forskriften har formen f(x) = ax + b. Der er helt sikkert et afsnit i din bog, der beskriver, hvorledes det gøres. Start med at bestemme liniens hældningskoefficient a ud fra de to punkter, og indsæt så det ene punkts koordinater til bestemmelsen af b.


Svar #2
03. september 2013 af hugorme (Slettet)

kan det passe, at det giver y=-1x+1 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan jo selv prøve efter, om de to punkters koordinatsæt passer.


Svar #4
03. september 2013 af hugorme (Slettet)

det tror jeg de gør.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er godt, at du har tillid til dit resultat, og det er også korrekt. Men det eftervises ved at indsætte koordinaterne i forskriften. Det er ikke et spørgsmål om tro.


Svar #6
03. september 2013 af hugorme (Slettet)

Hehe, mange tak for hjælpen og det hurtige svar :) fortsæt god dag :) 


Skriv et svar til: HJÆLP TIL AFLEVERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.