Matematik

Intergralregning

03. september 2013 af crullee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har følgende spg- opgaven er vedhæftet

 

Når jeg skal finde F(x) er det så F(x)=x^5+2x^6 er lidt forvirret med denne opgave:)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, den stamfunktion er ikke korrekt. Funktionen er

f(x) = (5/x) + 6x2 .

Benyt særligt kendskab til en stamfunktion for funktionen (1/x). Til sidst fastlægges integrationskonstanten k ved at F(2) = 3.


Svar #2
03. september 2013 af crullee (Slettet)

så dvs. f(x)=lnx+1/3x^3+k


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er stamfunktionen til f(x), du næsten har skrevet der, og den kaldes F(x) her. Du må ikke smide faktoren 6 væk i det sidste led i f(x).

 


Svar #4
03. september 2013 af crullee (Slettet)

F(x)=lnx+1/3x^3+6 skal man så sige +6?


Skriv et svar til: Intergralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.