Matematik

Simons fritidjob

03. september 2013 af Mrsonthatbeat (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej det haster lidt!

I opgaven står der, undersøg, hvor stor Simons årsløn skal være, for at hans skattepligtige indkomst bliver 32200 kr. brug evt. it-værktøj.

Simon skal betale skat, hvis han skattepligtige indkomst i 2012 bliver større end 32200 kr

skattepligtige indkomst=årsløn-beskæftigelsesfradrag- arbejdsmarkedsbidrag

årsløn er løn i et helt år

beskæftigelsesfradrag er 4,4 % af årslønnen

arbejdsmarkedbidrag er 8 % af årslønnen

 

Please hjælp!! :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt alle oplysningerne og isoler "årsløn".

Beregn eventuelt, hvor mange % af årslønnen, man har tilbage, når man først trækker 4,4% af årslønnen fra, og derefter trækker 8% af årslønnen fra.


Svar #2
03. september 2013 af Mrsonthatbeat (Slettet)

Resultatet skal være 36757,99 kr. 

og hvis man siger, 32200-0,044 = 32199,956 - 0,08 = 32199,876 ?? 

Men tak for hjælpen ellers! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal jo beregne 4,4% årslønnen og 8% af årslønnen og trække det fra hele årslønnen. Så har man

100% - 4,4% -8% = 87,6%

af årslønnen tilbage, og det er det, der så skal være lig med 32200kr. Hele årslønnen er så

32200kr · 100% / 87,6% = ...


Svar #4
03. september 2013 af Mrsonthatbeat (Slettet)

Årh du er en skat! 
Tusinde tak! :O :D 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Sæt det op som en ganske alm. ligning

(S =) x - B - A = 32200

Indsæt B (= 0,044x) og A (0,08x)

Og løs ligningen

:-)
 


Svar #6
03. september 2013 af Mrsonthatbeat (Slettet)

Ja, men har jeg også prøvet, men så ved jeg bare ikke hvor de 0,876 skulle komme fra.. 
Er ikke så god til ligninger.. :I 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2013 af 123434 (Slettet)

6# 

100% - 4,4% -8% = 87,6%

87,6%=0,876

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis du havde prøvet det, så ville det have set sådan ud:

(S =) x - B - A = 32200

Indsæt B (= 0,044x) og A (0,08x)

x - 0,044x - 0,08x = 32200

0,876 x = 32200

x = 32000 / 0,876 = 36529,68 kr.

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2013 af Krabasken (Slettet)

UPS!

Sjuskefejl -

Det var ikke 32000 men 32200

Altså:

32200 / 0,876 = 36757,99 ~ 36758 kr

:-)

 


Svar #10
04. september 2013 af Mrsonthatbeat (Slettet)

Tak! Men det er bare, jeg forstår ikke helt.. 0,044-0,08 giver nemlig ikke 0,876.. 
Men jeg ved ikke hvad jeg skal sætte ind ved x jo :I :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det er 1 -0,044 -0,08 , der giver 0,876.

Den skattepligtige indkomst 32200kr udgør her 87,6% af hele årslønnen.

1% af årslønnen er da 32200/87,6 .

100% af årslønnen er så (32200/87,6) · 100 , som det blev forklaret i #.


Skriv et svar til: Simons fritidjob

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.