Matematik

Ulige tal ganget med ulige tal

03. september 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har brug for lidt hjælp til den her:  

Hvorfor giver to ulige tal ganget med hinanden altid et ulige tal ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prduktet af to ulige heltal kan skrives

(2n + 1) · (2m + 1)

hvor n og m er hele tal. Prøv at gange produktet ud, og se, hvilken rest det vil give, hvis det divideres med 2.


Svar #2
03. september 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Kan det passe, at jeg får:

2n*2m+2n*1+1*2m+1*1=4mn+2m+2n+1

4mn+2m+2n+1/2=2mn+m+n+1

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men den sidste division er ikke korrekt. Man benhøver nu heller ikke at dividere med 2, for man kan jo se, at

4mn + 2m + 2n + 1 = 2·(2mn + m + n) + 1

har form som et ulige tal.


Svar #4
03. september 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Så hvad bliver svaret så?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Svaret er jo givet i #3. Man aflæser, at produktet af to ulige tal har form som et ulige tal.


Svar #6
03. september 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvorfor det har form som et ulige tal?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo skrevet som 2·(et helt tal) + 1.


Svar #8
03. september 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Hvorfor plusser man med 1?


Brugbart svar (2)

Svar #9
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man "plusser" ikke med 1; man adderer 1. Det andet er babysprog.

Et ulige tal er et helt tal, der giver resten 1 ved division med 2. Det kan altså skrives på formen 2n+1 , hvor n er et helt tal.


Skriv et svar til: Ulige tal ganget med ulige tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.