Matematik

parentes regning

04. september 2013 af ML0112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hey alle jeg er blevet helt lost på parenteser her efter ferien nogen der kan hjælpe? 

regnestykkerne er: 

-2 ( -3 + 4a ) + 4

5 ( 5a - 5b )

2 ( 10a - 10 )

2 ( - 4b ) + 6 ( 4b ) - 2b

7 ( 3a + 3b ) - 6 ( 2a + 3b ) + 2a

12 ( 3a + 2 ) - ( 2 + 6a )

- 6 ( - 6a + 2 ) + ( - 8a + 4 )

(1+2) x (9-3)

(6-5) x (9-5)

(5+3) x (2+1)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2013 af PeterValberg

Du skulle finde en video (eller to) på denne liste, der viser dig hvordan [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2013 af mathon

          (-2) • ( (-3) + 4a)  +  4                               sæt parentes om leddene

          ((-2)•(-3) + (-2)•(4a))  +  4                         gang ind i parentesen

          (6 - 8a)  +  4                                              hæv parentesen

          6 - 8a + 4 = 10 - 8a                                   reducer


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2013 af mathon

                                 a • (b + c)  =  (a•b + a•c)  =  a•b + a•c      bemærk at hvert led ganges

       5 • ( (5a) - (5b) )  =  ( 5•(5a) - 5•(5b) )  =  (25a - 25b)  =  25a - 25b


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2013 af mathon

i nr 5 og nr 6 skal der hæves en minusparentes


Svar #5
08. november 2013 af ML0112 (Slettet)

tak for svarende men jeg har nu afleveret den tak 


Skriv et svar til: parentes regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.