Matematik

Differentialregning

04. september 2013 af Yasmin2 (Slettet)

Hej alle sammen!

Jeg skal differentiere denne funktion:

f(x) = e^2x / x^5

Jeg er klar over at jeg skal bruge denne regneregel:

(f'(x) * g(x) - f(x) * g'(x)) / g(x)^2

 

Jeg er indtil videre kommet frem til:

(2 * e^2x * x^5 - e^2x * 5x^4) / (x^5)^2

Men jeg kan ikke se hvordan jeg skal kunne reducere dette? 

Er der en som kan hjælpe?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2013 af mathon

differentiation af  funktionskvotient

                                             g '(x)·h(x) - g(x)·h '(x)
                       (g(x)/h(x)) ' = ---------------------------
                                                        (h(x))2

.

                            g(x) = e2x             g '(x)  = 2e2x

                            h(x) = x5              h '(x)  = 5x4


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2013 af kieslich (Slettet)

 

 

sæt

udenfor parentes i tælleren. Forkort så mange x'ere som man kan.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2013 af kieslich (Slettet)

#2 igen men mere læselig:

Sæt og udenfor parentes i tællere.

Forkort så meget som muligt.


Svar #4
04. september 2013 af Yasmin2 (Slettet)

Tak skal du have !


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.