Matematik

HJÆLP!

05. september 2013 af helpboi (Slettet) - Niveau: B-niveau

En iøvrigt færdigproduceret vare indeholder for meget jern.

Indholdet af jern formindskes i et rensningsanlæg. Den mængde jern, der er tilbage  timer efter rensningens begyndelse kan beskrives ved funktionen f med forskriften      f(x)=c*0,82x                            ,

hvor c er det antal gram jern, der er i varen ved rensningens begyndelse.

I resten af opgaven antager vi, at der er 4 gram jern i varen, når rensningen begynder.

Angiv den forskrift for f, der svarer hertil.
Hvor mange gram jern er der

                                            1) 5 timer og

                                            2) 8 timer  

      efter, at rensningen er begyndt ?

Hvor mange timer (helt tal) går der, før der er mindre end 1 gram jern tilbage ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af PeterValberg

Indsæt c=4 i forskriften

1) beregn f(5)

2) beregne f(8)

3) Løs ligningen f(x) = 1 i x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. september 2013 af helpboi (Slettet)

Thanx boi


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.