Matematik

Differentiation

05. september 2013 af Stats - Niveau: A-niveau

I opgave 1, har jeg beskrevet:

Følgende firkant som deles i 2..

Vil jeg frem til at.

Hvordan åbner jeg op for opgave 2?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt vinket i opgaven. Trekant OAB er ligebenet. Hvad vides så om vinklerne ved grundlinien? Højden i trekanten deler den i to retvinklede trekanter. Trekant ABC er retvinklet.


Svar #2
05. september 2013 af Stats

Vinklerne ved grundlinjen er identiske? og højden deler dem i to retvinklet trekanter.. Men kan stadig ikke se hvordan v=x+(h/2)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
05. september 2013 af Stats

Jeg kan også se at u=x...

Og h + 2(x+v) = 180o

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
05. september 2013 af Stats

Er forummet helt forladt? eller er der ingen der kan svare/gider på opgaven?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I trekant ABC er den ene spidse vinkel kaldet v, vinkel C er ret, og kald nu den anden spidse vinkel for y. Så har man, at

x + y = u + v ,

v + y = 90º , og

h/2 + u+v = 90º = h/2 + x+y

Heraf ses

h/2 + x + y = v + y,

hvoraf

v = h/2 + x

#4

Du må væbne dig med en lille smule tålmodighed. Folk står ikke på spring for at betjene dig alene.


Svar #6
05. september 2013 af Stats

Ok.. Men har bare lidt svært ved at se hvordan du kom frem til h/2 + u + v = 90º = h/2 + x + y

Og undskyld min elendige tålmodighed

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Højden i den ligebenede trekant OAB deler denne i to retvinklede trekanter. Den ene af disse har som spidse vinkler h/2 og u+v , mens den anden af disse retvinklede trekanter har h/2 og x+y . Derfor er

h/2 + u+v = 90º  og h/2 + x+y = 90º


Svar #8
05. september 2013 af Stats

Nåår.. Jo tak! Fandme fedt.. tusind tak

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.