Fysik

Pendul

05. september 2013 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kommer man frem til formlen for svingstiden af pendul.

Og hvorfor har masse og amplituden ingen indflydelse.

Jeg har intet viden om det eller lært noget om det i skolen. Så derfor kan jeg ikke slå det op i min bog. Jeg er bare viden begærlig, derfor ville være skønt hvis en af jer kunne forklare det til mig. (Går i 1g. Derfor helst ikke for svært)

Er det noget med T=2*x0,5


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. september 2013 af mathon

Forsøg godtgør sammenhængen T = 2•x0,5
som teoretisk er
                                    T = 2π•√(L/g) = 2π • (L/g)1/2 = 2π • (g-1)1/2 • L1/2 = 2,0 • L1/2 = 2,0 • L0,5

med g = 9,82 m/s2
 


Svar #2
05. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Hvorfor er det nedenstående formel. Hvordan kommer fra den øverste til den nederste? 


Svar #3
05. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Tusind tak. 
Men hvordan kommer du fra. 

2π • (L/g)1/2 = 2π • (g-1)1/2 • L1/2 = 2,0 • L1/2

Hvor kommer g-1 fra. Altså eksponten -1?


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. september 2013 af mathon

   

                                             1/g  =  g-1


Svar #5
05. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Du er den bedste, Mathon!

Tusind tak!

Gud velsigne dig, for alt den hjælp du yder!


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2013 af LeonhardEuler

#1.

Et spørgsmål

Hvis man tager den omvendt. 

T = 2•√L ⇔

T = 2π • (g-1)1/2 • L1/2

Hvorfra og hvorfor har videnskabsmændene/matematikerne ganget med Pi og (tyngdeacceleration-1)1/2

Jeg forstår godt den matematiske beregning, Men hvofra kommer de værdier ind i billedet.


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. september 2013 af mathon

Formlen gælder kun for små udsving fra ligevægtsstillingen
under 10º og er en tilnærmelsesformel fra en anden formel
hvor sin(v) ≈ v for små vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2013 af LeonhardEuler

Tusind tak.

Har formlen et navn? Så man eventuelt kan søge efter flere informationer om den pågældende formel?


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. september 2013 af mathon

#8
     se det tilføjede link,
     hvor der burde have stået,  at vinklen psi er vinklen med lodret.


Skriv et svar til: Pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.