Matematik

Grænseværdi

05. september 2013 af Linnese (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg grænseværdien for (x2-25)/(x-5) når x går mod 5. Jeg troede at det ville give 0, men min lommeregner er ikke enig. Så jeg er ikke sikker på, at jeg har forstået, hvordan jeg bestemmer grænseværdien?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Det er 10, ikke?


Svar #2
05. september 2013 af Linnese (Slettet)

Jo, men hvordan får du det? Hvordan kan jeg regne mig frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Jeg brugte bare hovedet.

(x- 25) = (x + 5) • (x - 5)

Derfor

(x + 5) • (x - 5) / (x - 5) = (x + 5)

Når x går mod 5, så (x + 5) = 10


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. september 2013 af peter lind

(x2-25)/(x-5) = (x-5)(x+5)/(x-5)


Svar #5
05. september 2013 af Linnese (Slettet)

Tak #4 !


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.