Matematik

(x-3)^2-(x-2)^2

07. september 2013 af Teodice (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har dette regnestykke (x-3)^2-(x-2)^2 og jeg har resultat som er 5-2x, og jeg skal så lave mellemregningerne, men jeg kan simpelthen ikke få det til at passe, er der nogen der kan forklare trin for trin hvordan jeg kommer fra til resultatet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2013 af mathon

           brug kvadrat-sætningen
                                                     (a - b)2 = a2 + 2ab + b2

           og
                                                  hæv minusparentesen rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2013 af LeonhardEuler

Vis dine mellemregninger, så kan vi se hvor du har regnet forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2013 af Casabon

(x-3)(x-3) - (x-2)(x-2) = x2 - 6x + 9 - (x2 - 4x +4) = x2 - 6x + 9 - x2 + 4x - 4 = 5 - 2x

Der er en regneregel som siger, at når man skriver en parentes som denne ud får man det første leds kvadrat + det andet leds kvadrat ± det dobbelte produkt.


Svar #4
07. september 2013 af Teodice (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Stykket kan med fordel regnes ved at bruge den anden kvadratsætning 

a2 - b2 = (a+b)(a-b),

idet man så har

(x-3)2 - (x-2)2 = (x-3 + x-2) · (x-3 -(x-2)) = (2x-5) · (x-3 -x +2)

                                                         = (2x-5) · (-3 +2)

                                                         = (2x-5) · (-1)

                                                         = 5 - 2x


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2013 af 123434 (Slettet)

Er det ok at gange dem ud og bruge det som sin mellemregning?

(x^2+3^2-6x)-(x^2+2^2-4x)

x^2+9-6x-x^2-4+4x

5-2x


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6.

Jo, resultatet bliver jo det samme.

Skriv et svar til: (x-3)^2-(x-2)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.