Matematik

funktioner af 2 variable

07. september 2013 af Soerensen10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg sidder med en MAT-B aflevering, hvor jeg har fået følgenden spørgsmål:

Forklar hvad der forstås ved funktioner af 2 variable??

Håber nogle kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2013 af mathon


            z = f(x,y) = "et udtryk i både x og y)

            z-værdien afhænger af både x- og y-værdien


Svar #2
07. september 2013 af Soerensen10 (Slettet)

Tak for svaret.

Ja f(x,y) er et samlet udtryk for både x og y.

Men hvorfor lige z-værdien, er det ligegyldigt??

Og hvad skal jeg skrive som tekst til opgaven??


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. september 2013 af mathon

…at x og y er de uafhængigt variable og z er den afhængigt variable.

hvorfor z?
                    x og y er brugt, så det nærmeste efterfølgende bogstav i alfabetet er z.


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. september 2013 af kieslich (Slettet)

Når man tegner funktionen i et tredimensionalt koordinatsystem, hedder den tredie akse z-aksen.

Lav et eksempel: Opskriv prisen (f(x,y) når x = antal øl og y = bæreposer


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: funktioner af 2 variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.