Fysik

kinematik (t,s)-graf og mødested

08. september 2013 af Laila500 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jens kører på cykel fra Kolding til Vejle med en konstant fart på 15 km/time. Han starter kl.8.00 . Grethe starter kl. 8.30 fra vejle og kører med konstant fart på 25 km/time mod Kolding. Afstanden mellem de to byer er 30 km. 

Tegn i samme koordinatsystem -graferne for de to cykelisters køretur.
Hvor mødes Jens og Grethe og på hvilket tidspunkt sker det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af peter lind

Se hvor graferne skærer hinanden


Svar #2
08. september 2013 af Laila500 (Slettet)

Okay tak, jeg ved jo godt at når bevægelsen er konstant er (t,s)-grafen lineær og man kan jo så bruge følgende udtryk: y=ax+b, hvor der for jens gælder at y=15x+b og for Grethe y=25x+b, men hvad vil b være, jeg ved jo godt at det er starttiden, men er det hos jens 0 eller 8 og hos grethe 30 eller 8,30? tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af peter lind

Du kan sætte b til hvad som helst for den ene og så bare sørge for at tidsafstanden passer.Jeg vil foreslå du sætter b til ½ for Jens og til 0 for Grete.Da grunddata er i enheden timer er det mest bekvemt at holde sig til den


Svar #4
08. september 2013 af Laila500 (Slettet)

Tusind tak for responsen, det var brugbart hjælp! 


Skriv et svar til: kinematik (t,s)-graf og mødested

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.