Matematik

tangentligningen

08. september 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion   har forskriften  (x)=3x^2+15x+12

Bestem f(-2) og f^' (-2) og angiv ligningen for tangenten til grafen for  i punktet (-2,f(-2) ).

Jeg har fundet f(-2) til -6 og f'(-2) til 3. Men jeg ligningen for tangenten til 3x, kan det passe??

Jeg håber I kan hjælpe mig.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af PeterValberg

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0) = 3(x+2) - 6 = 3x    KORREKT

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af 123434 (Slettet)

0# Du er da bare for sej. Har du først differentieret 3x^2+15x+12 eller? Hvilken fremgangsmåde har du benyttet?


Svar #3
08. september 2013 af Massou (Slettet)

tak :D  


Skriv et svar til: tangentligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.