Matematik

Definitionsmænde af ln(5x-5x^2)

09. september 2013 af laurajakobsen28 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er simpelhen sådan i tvivl omkring at finde definitionsmængden...

g(x)=ln(5x-5x^2), bestem definitionsmængden

f(x)=√28-7x^2, bestem definitionsmængden - Har fået den til at være alle reelle tal, undtagen ±2, kan det passe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af mathon

           f(x) = ln(x) er en afbildning af    R+R        dvs her:     5x-5x^2>0

           g(x) = √(x)   er en afbildning af    R+ ∪ {0}  på  R+       dvs her:   28-7x^2≥0


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Argumentet til kvadratroden må ikke være negativt. Funktionen f(x) er sikkert

f(x) = √(28 - 7x2)  (parentesen er vigtig her).


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Faktisk er g(x) = √(x) en afbildning af  R+ ∪ {0}  på  R+ ∪ {0}  , idet g(0) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2013 af mathon

…som hermed bekræftes!


Skriv et svar til: Definitionsmænde af ln(5x-5x^2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.