Debat

Droppe ud af gymnasiet?

10. september 2013 af liøia (Slettet)

Jeg går lige nu på STX på 2. år.
Situationen lige nu er  sådan, at jeg meget gerne vil droppe ud. Jeg har ikke længere nogen motivation, og jeg får det fysisk dårligt hver morgen inden skole. 
Lærerne og klassekammeraterne er sådan set fine nok, men jeg har ingen gode venner i klassen. Pigerne har meget til fælles, og jeg er generelt bare ikke så meget til pigefnidder. Drengene i klassen er syet sammen, og snakker sjældent med pigerne - desværre.

Jeg klarer mig ret dårligt i skolen lige nu. Jeg rækker aldrig hånden op, og er ret dårlig til at skrive noter. Jeg er altid træt (pga. meget afbrudt søvn) og mit fravær er tårnhøjt. Det bliver nu endnu sværere at følge med, når jeg har mistet så meget undervisning her i starten.

Det er først nu her i 2. g jeg har haft det sådan. Mine karakterer har altid været dårligere end de kunne have været, men ellers har jeg tidligere klaret mig fint.

Jeg vil gerne droppe ud, og starte HF efter sommerferien, hvor der er færre mennesker. Jeg vil gerne høre hvad i tænker? Er jeg bare pivet og skal bide tænderne sammen, eller er det en god idé at starte forfra?

Min mor går forresten aldrig med til det. Hun vil være overbevist om, at det er fordi jeg har poblemer med mine roommates (vi bor 4 sammen).


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

jeg ville tage et par år på arbejdsmarkedet og så se, om jeg stadig har lyst til at læse


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2013 af mette48

Jeg vil tilslutte mig #1 forslag.

Måske vil et år på Teknisk Skoles Grundforløb inspirere dig til et helt andet valg af uddannelse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af PeterValberg

Enig med #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2013 af SuhrB (Slettet)

Jeg ville holde mig langt væk fra arbejdsmarkedet.

Risikoen for at du ikke vender tilbage til en ungdomsuddannelse er for høj.

Få færdiggjort din ungdomsuddannelse inden du vælger at tage en læsepause.


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. september 2013 af rakijovic

#4 har ret; faren er at du "bli'r siddende" i hvad du finder af job fordi du ser på lønsedlen og synes at jobbet trods alt, her og nu, gi'r flere penge end SU. Et andet aspekt er alderen; du føler tilsyneladende i forvejen at du intet tilfælles har med dine klassekammerater, og I er jo trods alt nogenlunde på samme alder, plus minus et år måske. 

Er du alt for længe væk inden du prøver hf, risikerer du at være den suverænt ældste i din klasse...og så bliver der for alvor intet at tale om med klassekammeraterne – de fleste vælger kun hf fordi den er ét år kortere og alligevel stort set det samme (vittigheden "hf = hurtigt færdig" har skam sin gyldighed...). Så sidder du måske dér, tyve år gammel, og omringet af en masse umodne importvarer fra niende eller tiende klasse...

Du skriver at du aldrig rækker hånden op. Ja, det er sådan set din egen skyld. "Jamen, hva' nu hvis jeg si'r noget dumt?" Nåja...selv om du gør (hvad man så end mener med "dumt"), hvem ville opdage det? ;) Pigerne, som – i flg. dig – alligevel kun har pigefnidder mellem hårlakken? De selvudnævnte alfahanner som har nok i sig selv og indbyrdes længdepisning(-er)? Kom med dit bud på noget i undervisningen...så kan du og underviseren småsludre i klassen, og så bliver du da åndeligt stimuleret på dén måde. Det er da bedre end at sidde og glo; lad klassekammeraterne om at være grøntsager, hvis det nu er dér de har ambitionerne.

Siden motivationen er, som du skriver, væk, må der jo engang have været én. Hvad var den? Udsigten til tre års betalt ferie (hihi...sorry, halvdårlig spøg)? Eller en idé / forhåbning om større faglige udfordringer end i den søvnige folkeskole? (Jeg nægter dog at tro på at hele din gymnasieårgang skulle være lobotomerede tegneseriefigurer. Er der evt. en lektiecafé? Eller mulighed for at oprette en læsegruppe på tværs af parallellklasserne?)

Din boligsituation...hm, jég ville ikke klare at leve klods op ad fire andre mennesker i længere tid. Måske er det også dér søvnproblemet ligger -- i slofarrangementer skal man jo desværre høre på alt ens slofer foretager sig (og jeg mener alt!). Har du overvejet anden boligform, fx kollegieværelse? (Man behøver ikke nødvendigvis være over 18 og / eller på videregående udd. for at komme i betragtning.) Et kollegie har den fordel at man kan sidde og hygge i fælleskøkkenet, men også kan retirere til sit eget værelse (med eget lokum, nota bene) hvis man bare synes hele verden kan rende én. Bor du i københavnsområdet, kan du i første omgang se nærmere på Kollegiernes Kontor i Kbh.

Nå – det var i hvert fald mine strøtanker omkring emnet. Mægtige hilsner fra det midtvestsjællandske. :)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. september 2013 af JJ-cool (Slettet)

det er altid nemt at tage den hurtigste og nemmeste udvej, men jeg kender mange elever, der har fortrudt, fordi de tog den umiddelbart nemmeste løsning - at opgive, når det synes træls - tænk på, at det ikke ser godt ud på dit CV, at du efter 1,5 år blot droppede ud - og det kan nemt påvirke dig psykisk - at du ikke dur, at det er for dårligt, at jeg ikke kan ... osv osv - det kan være du allerede er der nu har sådanne nederlagsfølelser.

Jeg synes du skal overveje meget nøje, hvad du vil med dit liv - altså hvad du kunne tænke dig at beskæftige dig med i fremtiden.
Måske er gymnasiet ikke for dig, eller måske finder du ud af, at du skal have en gymnasial uddannelse for at blive det, du drømmer om.
HF er og bliver i mine øjne en nødløsning, men igen kommer det an på, hvad du vil
 

det er ikke unormalt at være skoletreæt på dette tidspunkt i 2g - der er lang vej endnu, og man mærker for alvor de faglige krav - især hvis man ikke rigtigt har fulgt med.

Før du springer ud i en beslutnng, som du måske vil fortryde, synes jeg, du:
1: Skal få orden i dit privatliv (boligformer)
2: Tage en snak med studievejleder om mulighederne for eventuelt at tage en pause og så vende til bage til 2g næste år - måske er det blot modenhed, du mangler
3: hvis interessen er helt væk - ja så bør du nok overveje mange gange, hvad du vil i fremtiden

held og lykke -
du skriver ikke så meget om dine evner og interesser, så det er svært at rådgive dig til alternative ungdomsuddannelser på det foanliggende grundlag

Ps omgås gymnasieelever til dagligt, og det er ikke et at have ondt i livet en gang imellem - det har mange af dine kammerater, skriv eventuelt igen gerne pb, hvis du vil


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2013 af klotte (Slettet)

 jeg synes du skal forklare hvorfor din mor er utilfreds med at du bor sammen med dine venner 4 stk ?

Fester i for meget ? lever I usundt ? ryger i Hash ?

For det lyder for mig som om du har de negative briller på og ikke er særlig god til at få struktur på dit liv.

Uden motion, mad og søvn- kan ikke klare det de skal - uanset om du skal arbejde eller læse.

Måske din mor har en rigtig god pointe som du bare ikke vil indrømme fordi det er irriterende hvis hun har ret.

Problemet er at det er dig der skal leve med konsekvenserne - ikke din mor.


Skriv et svar til: Droppe ud af gymnasiet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.