Matematik

Matematik ligninger

11. september 2013 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Er der nogen som vil være søde og løse de her for mig. Har meget svært ved dem, jeg er virklig dårlig tik matematik og har brugt de sidste 2 timer på at løse dem, men har ikke fundet frem til et svar . 

 skal opstilles som en ligning 

a:

Ole tager i byen med et kontant pengebeløb. Han køber en hat for 1/3 af beløbet og en skjorte for 1/4 af beløbet. Herefter har han 700 kr tilbage. Hvilket kontantbeløb havde Ole med i byen?

Opstil en ligning ud fra oplysningerne og besvar spørgsmålet ved at løse ligningen.

b:

Pernille sender 3 gange så mange sms'er som Anna og 325 Sms'er flere end Iben. Tilsammen har de sendt 3042 sms'er. Hvor mange har de hver sendt?

Opstil en ligning ud fra oplysningerne og besvar spørgsmålet ved at løse ligningen.

 Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af mathon

købt for            
                   (1/3) + (1/4) = (4/12) + (3/12) = (7/12) af B

til rest        
                   (12/12) - (7/12) = (5/12) af B som udgør 700 kr

    hvoraf
                     (7/12) • B = 700 kr

                     (1/12) • B = 100 kr

                     (12/12) • B = 1200 kr = hele beløbet


                     

                    


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

a: Kald det søgte beløb for x . Hatten koster x/3 , og skjorten koster x/4 . Hvad har han så tilbage (udtrykt ved x)? . Det beløb er også lig med 700 kr. Opstil nu ligningen og løs den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2013 af mathon

             Pernille                  Anna                      Iben                Tilsammen
               3x                           x                       (x - 325)           4x - 325 = 3042


    beregn x af
                                            4x - 325 = 3042

     Beregn dernæst de tre personers antal SMSer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2013 af mette48 (Slettet)

#3 den opgavetekst har du vist ikke læst ordentligt, du mangler et x i det samlede beløb  og du har ikke opdaget at resultatet af din ligning ikke er et helt tal.

Pernille sender 3 gange så mange sms'er som Anna og 325 Sms'er flere end Iben. Tilsammen har de sendt 3042 sms'er. Hvor mange har de hver sendt?

P får  3x, A får  x og I får  3x-325

ialt: 3x+x+3x-325 =3042

7x-325=3042


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. september 2013 af mathon

#3
 

             Pernille                  Anna                      Iben                Tilsammen
               3x                           x                       (3x - 325)           7x - 325 = 3042


    beregn x af
                                            7x - 325 = 3042

     Beregn dernæst de tre personers antal SMSer.


Skriv et svar til: Matematik ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.