Matematik

x/a=b/c ??

12. september 2013 af NaNoTecs - Niveau: 9. klasse

Opgaven lyder således. 

x/a=b/c

jeg skal isolerer x. Men hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

gang med a på begge sider, husk at du aldrig kan dele med 0


Svar #2
12. september 2013 af NaNoTecs

Okay. Tak 

Så det bliver.

x/a=b/c

x=b/c

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

nej, du glemte a på højresiden


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2013 af peter lind

Du skulle gange med a på BEGGE sider


Svar #5
12. september 2013 af NaNoTecs

x/a=b/c

x/a*a=b/c*a

x=b/c*a

Er det så facit eller skal der skrives mere?


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

for ikke at forvirre, så kan du skrive x = (b/c)*a


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Jeg tror desværre, at han er alt for forvirret ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2013 af LeonhardEuler

Korrekt skrives det:


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er for så vidt korrekt, men så skal man medtage forbeholdet a ≠ 0. Den oprindelige ligning har kun mening, hvis der både gælder a ≠ 0 og c ≠ 0 . Udtrykket for løsningen, x = ab/c , har kun mening, hvis c ≠ 0 , så derfor er det faktisk mere vigtigt at medtage forbeholdet a ≠ 0 , idet forbeholdet c ≠ 0 jo stadig fremgår indirekte af udtrykket for løsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2013 af LeonhardEuler

#9

Tusind tak for den information! Den forbeholdelse har jeg aldrig tænkt over i andre sammenhænge. Men det har fremmet min forståelse ligninger og de forbeholdelser, der følger med.

Et spørgsmål.

Hvis en reduceret ligning har 2 forbeholdelser af samme variabel. Hvordan skrive det:

Fx.

x ≠ 0 og 3

Skrives det med et ''og'' eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #11
14. september 2013 af peter lind

x≠0 ∧ x≠ 3


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det skrives som vist i #11, med et "og" mellem hvert forbehold (det hedder også forbehold i flertal).


Skriv et svar til: x/a=b/c ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.