Kemi

Redoxreaktion ståluld

12. september 2013 af anabanana1996 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens! Jeg har denne her kemiopgave jeg skal have afleveret i morgen og jeg gerne vide er hvad OT (oxidationstallene) er af denne redoxreaktionen: Fe(s) + H2SO4(aq)  --->  Fe2+(aq) + SO42-(aq) + H2(g)

På forhånd tak! 


Svar #1
12. september 2013 af anabanana1996 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2013 af kieslich (Slettet)

Venstre side:   OT(Fe) = 0 (grundstof), OT(H) = +1,  OT(S) = +6

Højre side:       OT(Fe) = +2,   OT(H) = 0 (frit),  OT(S) = +6

behøver vel ikke tage S med da der ikke sker en ændring.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2013 af mathon


                             0             +1                       +2                 0
                            Fe (s)   +   HH2O+ (aq)  --->  Fe2+ (aq)  +   H2 (g)
 

       op   ned   antal
Fe   2                1
H             1        2


                            Fe (s)   +   2 HH2O+ (aq)  --->  Fe2+ (aq)  +   H2 (g)

afstemning af Hydrogen

                            Fe (s)   +   2 H3O+ (aq)  --->  Fe2+ (aq)  +   H2 (g)   +   2 H2O (l)

oxygen er afstemt

                             


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2013 af mathon

og dermed
                            Fe (s)   +   2 H3O+ (aq)  --->  Fe2+ (aq)  +   H2 (g)   +   2 H2O (l)
skrevet
uden H2O
men med
SO42-

                            Fe (s)   +   2 H+ (aq)   +  SO42- (aq)   --->  Fe2+ (aq)   +  SO42- (aq) +   H2 (g)

eller
                            Fe (s)   +   H2SO4 (aq)    --->  FeSO4 (aq)  +   H2 (g)
 


Skriv et svar til: Redoxreaktion ståluld

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.