Matematik

Hjælp til reducering

12. september 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kna hjælpe mig med at reduere dette udtryk? :)

(a-b)^2+2b(a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt (a-b) uden for en parentes og benyt så en kvadratsætning til at reducere færdig.


Svar #2
12. september 2013 af ulla7 (Slettet)

#1

(a-b)^2+2b(a-b) = a^2+b^2-2ab+2ab-2b^2 ikke????


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2013 af someguy (Slettet)

(a-b)(a-b)+2b*a+2b*-b
<=>
a^2-ab-ab+b^2+2ab-2b^2
<=>
a^2+b^2-2b^2
<=>
a^2-b^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan du jo så reducere.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, eller som foreslået i #1

(a-b)2 +2b(a-b) = (a-b)·(a-b + 2b) = (a-b)·(a+b) = a2 - b2

Det er forkert at bruge <=> mellem udtrykkene. Man skal bruge lighedstegnet = .


Svar #6
12. september 2013 af ulla7 (Slettet)

Tak for hjælpen! :)
Hvad med denne? Der skal sættes så meget uden for parentes som muligt! :)

w^3*g^2+2*w^2*g+w^2*g^3


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Se på, hvilke faktorer der er fælles for alle tre led, og sæt disse fælles faktorer uden for parentes.


Svar #8
12. september 2013 af ulla7 (Slettet)

Det er w og g


Svar #9
12. september 2013 af ulla7 (Slettet)

Kan man så sige: w^2g(w*1+2*1+1*g^2)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Faktoren udenfor er korrekt, men udtrykket i parentesen er ikke korrekt.


Svar #11
12. september 2013 af ulla7 (Slettet)

Kan du hjælpe med parentesen så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du har udtrykket

w3·g2 + 2·w2·g + w2·g3

Alle tre led indeholder faktoren w2·g , der kan sættes udenfor:

= w2·g·w·g + w2·g·2 + w2·g·g2

Saml nu de resterende faktorer op i en parentes.


Svar #13
12. september 2013 af ulla7 (Slettet)

w^2g(w*g+2+g^2) ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.