Fysik

Proportionalitetskonstanten

14. september 2013 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en graf jeg har tegnet over nogle målinger, og nu står der at jeg skal

angive proportionalitetskonstanten med enhed og forklar dens fysiske betydning.
Den sammenhæng der passer bedst på min graf er en lineær, y = a*x+b.
Men hvad er det nu lige proportionaliteskonstanten er?
Er det hvor man finder a og b?

Mvh. Mai.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af hesch (Slettet)

Proportionalitetskonstanten = a.


Svar #2
15. september 2013 af Vaksersød (Slettet)

Mange tak. Så når man skal finde proportionalitetskonstanten skal man finde a. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2013 af mathon

Hvis proportionalitet

                  y = a • x                                     b = 0

hvor a er proportionalitetskonstanten


Svar #4
15. september 2013 af Vaksersød (Slettet)

Finder man den ikke sådan her? y/x  = k?
Men jeg har de her tal:

m/g 69 99 168 264 364 464

y/cm 5 10 30 40 60 80

Er det så kun hvis det er ligefrem proportionalitet at man finder proportionalitetsfaktoren sådan?

Hvad hvis det er en lineær sammenhæng? Hvordan finder man den så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2013 af mathon

#3
 

Hvis proportionalitet

                  y = a • x                                     b = 0

hvor a er proportionalitetskonstanten

med din notation

                  y = k • x              
hvoraf
                  y / x = k                   


Svar #6
15. september 2013 af Vaksersød (Slettet)

Undskyld jeg forstår det ikke, min er en lineær sammenhæng? Så hvad skal jeg gøre for at finde proportionalitetskonstanten? og hvad fortæller proportionalitetskonstanten noget om?


Svar #7
15. september 2013 af Vaksersød (Slettet)

Hvis jeg tager y/x , så får jeg 5/69 og det giver 0,07. Kan det passe at det er proportionalitetsfaktoren?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2013 af mathon

…der er ikke proportionalitet i dit DATAsæt.


Svar #9
15. september 2013 af Vaksersød (Slettet)

Nå, det var ærgeligt.

Men hvorfor står der så at jeg skal finde proportionalitetskonstanten?


Svar #10
15. september 2013 af Vaksersød (Slettet)

Men hvad er proportionalitetskonstantens fysiske betydning normalt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2017 af victorsdr (Slettet)

:(


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. februar 2020 af ChrilleBanden

rip der var ingen der svare, ville gerne ellers kende svaret. :/


Skriv et svar til: Proportionalitetskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.