Fysik

lodret reaktionskraft ?

14. september 2013 af peter09 (Slettet)

Hejsa :)

Jeg har brug for hjælp til en opgave som omhandler følgende:

En stuntman kører en bil med masse M = 1;5 ton op ad en rampe med en hældning
på a = 30o
i forhold til vandret. Hældningen går et sted brat over til at være vandret, og bilen fortsætter fra dette punkt sin bevægelse ud i luften. Det øjeblik hvor
bilen forlader rampen, svarer til tiden t = 0. Bilens fart er da V0 = 100 km i timen.
I opgaven betragter vi bilen som en punktmasse, og ser derfor bort fra luftmodstanden. Vi anvender desuden et koordinatsystem hvor x og y betegner den vandrette
henholdsvis lodrette komposant af bilens bevægelse.

a) Bilens lodrette hastighed  nedbremses til nul af bilens affjedring, når bilen rammer rampen. Nedbremsningen sker over en tid   = 0,14 s. Estimer hvor stor en gennemsnitlig lodret reaktionskraft fra rampen bilen er udsat for under nedbremsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af peter lind

Brug formlerne for det skrå kast til at finde den lodrette hastighed når den rammer "rampen" igen. Antag dernæst at opbremsningen sker med konstant acceleration


Svar #2
14. september 2013 af peter09 (Slettet)

Jeg har beregnet bilens lodrette hastighedskomposant i anden opgave til at være_: 

V_y= -13,9 m/S


Svar #3
14. september 2013 af peter09 (Slettet)

okay, så jeg skal jeg ikk sige:

a= Δv/Δt =-13,9 -0/ (0,14s) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2013 af peter lind

ja


Svar #5
14. september 2013 af peter09 (Slettet)

Jeg får følgende reaktionskraft:

F=1500kg*-99,3m/s

F=-148995 N

Kan det passe? det er ret stort...


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. september 2013 af peter lind

enheden er forkert acceleration har enheden m/s2

Det er en tung vogn med en høj hastighed, der bremses op på meget kort tid, så det må forventes at kraften er stor


Svar #7
14. september 2013 af peter09 (Slettet)

Okay så ! Tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: lodret reaktionskraft ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.