Matematik

vektorer

15. september 2013 af inddd (Slettet)

Er der nogle, som kan hjælpe med 2) og 3) ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt indskudsreglen for vektorer i de tre opgaver. Så vidt jeg kan skønne er der "+" mellem alle vektorerne i de tre opgaver.

Benyt også, for eksempel, at AB = -BA .

I 2) får man

AB + BC + BA + BC + CB + CA = AC + BA + 0 + CA = BA


Svar #2
15. september 2013 af inddd (Slettet)

Jeg kan forstå at man går fra AB + BC til AC (hvis jeg overhovedet forstår rigtig, men ellers forstår jeg ikke resten).


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der benyttes også at CB = -BC, så BC + CB summeres til 0-vektoren 0 . Endvidere er CA = -AC .

AB + BC + BA + BC + CB + CA

      AC    + BA + BC - BC + CA =

      AC    + BA  +     0      -  AC  =

                 BA


Svar #4
15. september 2013 af inddd (Slettet)

Nåår, nu forståt jeg det. Mange tak. 

Hedder denne regl noget (CB = -BC) noget specielt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den følger af indskudsreglen:

0 = CC = CB + BC ,

hvoraf

CB = -BC .


Svar #6
16. september 2013 af inddd (Slettet)

Er svaret til 1) AC + CE + EG + GH
og 3) AA + BB + CC + CB ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

1) Nej. Reducer det helt færdigt.

3) Reducer det færdig. Hvad er vektoren AA også lig med?


Svar #8
16. september 2013 af inddd (Slettet)

Bliver det sådan her:

1)AE + GH

3) CB

Jeg ved ikke, hvad AA er lig med?
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

1) Nej, det er forkert.

3) Der gælder, at AA = BB = CC = 0 , så derfor er svaret CB .


Svar #10
16. september 2013 af inddd (Slettet)

- Ved du hvad svaret er til 1'eren?

- Er det det samme som nulvektoren?


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Svaret i #1 er AH .


Svar #12
16. september 2013 af inddd (Slettet)

AB + BC + CD + DE + EF + FG + GH

= AC + CE + EG + GH

= AE + GH

Der er denne måde jeg laver det på, men hvad er det som jeg gør forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #13
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Din sidste linie skal rettes til

= AE + EH    (og så til sidst)

= AH

Man har jo, at

EG + GH = EH, ikke GH .
 


Svar #14
16. september 2013 af inddd (Slettet)

Gud ja, det havde jeg lige overset


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.