Matematik

Det gyldne snit

15. september 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået nogle opgaver for omkring det gyldne snit, men de her 3 vil jeg meget gerne have noget hjælp til. Gerne en grundig forklaring så jeg forstår det.

Vedhæftet fil: Udklip2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af peter lind

Du kan se de nødvendige formler på http://da.wikipedia.org/wiki/Det_gyldne_snit Der kan du se hvad forholdet mellem de 2 sider er a/b = φ. Der gælder desuden at a+b=20, Du har altså 2 ligninger til at bestemme a og b


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

To stykker a og b forholder sig i det gyldne forhold, hvis der gælder

(a+b) / a = a / b = (1+√5)/2 

I den første opgave a) skal der gælde a+b = 20 og (a+b)/a = (1+√5)/2 . Bestem nu a og b.
Hint: benyt at a+b = 20 .

I opg b) oplyses det, at b = 12 . Find nu a.

I opg c) oplyses det, at a·b = 40 . Find nu a og b .


Svar #3
15. september 2013 af willerboy (Slettet)

Tusind tak

Skriv et svar til: Det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.