Fysik

Bevægelsesmængde

15. september 2013 af mimok (Slettet)

Hej derude :) Jeg har fået lidt problemer med en opgave, jeg har løst a og b, så det er c, der giver mig problemer. Opgaven er:

En tennisspiller sender en serv med hastigheden 50 m/s mod dig. Massen af tennisbolden er 57 g.

a) hvor stor en bevægelsesmængdeændring skal du give den for at returnere den med en hastighed på 20 m/s?

Δp=4,0 N•s

Tennisbolden og ketsjeren er i kontakt med hinanden i 0.02 s.

b) Antag, at kraften er konstant under stødet og beregn størrelsen af kraften.

F=2•102N

c)Vi forestiller os nu, at vi vil illustrere den deformation, en tennisbold udsættes for, når den er udsat for en kraft af samme størrelse i b). Til dette anbringes et lod oven på tennisbolden. Beregn hvor stort massen af loddet skal være.

Jeg har siddet med denne opgave i et stykke tid, og ved simpelthen ikke hvordan den skal løses.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af peter lind

a) pfør = m*vfør   pefter = -m*vefter   Δp = pefter -pfør


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2013 af mathon

c)
           mlod • g = 200 N


Svar #3
15. september 2013 af mimok (Slettet)

Jeg prøver, mange tak #1 og #2.


Svar #4
15. september 2013 af mimok (Slettet)

#2 er det tyngdekraften, der er anvendt her? Ft=mlod*g? Hvor tyngdekraften er 200N? I så fald, hvorfor anvendes definitionen på tyngdekraften?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2013 af mathon

Hvilket lod skal - til sammenligning - anvendes for at påvirke tennisbolden med den samme kraft?
                                                          stilles oven på

                    mlod = (200 N) / (9,82 N/kg) ≈ 20,4 kg


Svar #6
15. september 2013 af mimok (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor, at der skal være tyngekraften, som anvendes i dette tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2013 af peter lind

Fordi det er tyngdekraften på loddet, der trykker bolden sammen


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2013 af mathon

Sammenligning:

     For at illustrere, hvor stor en kraft, tennisbolden påvirkes af under stødet,
     sammenlignes med, hvor stort et lod anbragt oven på en den stilleliggende tennisbold,
     der skal anvendes for at påvirke den med kraften 200 N.


Skriv et svar til: Bevægelsesmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.