Matematik

HJÆÆLP!

16. september 2013 af Puggaard999 (Slettet) - Niveau: C-niveau


Hjælp til noget matematik

Hej.
Er der en der vil reducere følgende opgaver? Helst med mellemregning.
...
1. (1-x)-(2-3x)
2. 4(x-3/4)-1/5.                                      3/4= tre fjerdedele 1/5= en femtedel
3.a(b-a)+b(1-a)+a2.                                 a2 = a i anden
4. (a+b)2+(a-b)2+(a+b)(a-b).                     2'erne = i anden/ lille 2 tal
5.     1-x.      3+2,5x
       ------ +. ----------
          2.           5
 

Jeg håber virkelig at der er en venlig sjæl der vil regen disse opgaver for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at gange paranteserne ud, saml dernæst x'erne på den ene ide og tallene på den anden side. I 5'eren skal du gange med et passende tal (fællesnævneren)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2013 af Teodice (Slettet)

1: Du starter med at gange paranteserne ud. Den første parantes hæver du bare da det er en plus parantes. Den anden ser således ud: -(2-3x) = -1*2 og -1*-3 (et minus betyder -1) = -2+3x

Og så har du 1-x-2+3x og så regner du det bare ud så du siger: 1-2 = -1 og -x+3x = 2x 

Facit: -1+2x


Skriv et svar til: HJÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.