Matematik

Faktoriseringsopgave: x^2-6x+9

16. september 2013 af Andsø (Slettet) - Niveau: B-niveau
Overskriften fortæller det meste - på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af mathon

                x2  -  2 • x • 3  +  32  =  (........)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sætningen om kvadratet på en toleddet størrelse.


Svar #3
16. september 2013 af Andsø (Slettet)

Kan du forklare mig den? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv at læse de to svar #1 og #2 sammen. Hvad forstår du ikke her?

Man faktoriserer det givne udtryk ved at indse, at det er kvadratet på en toleddet størrelse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2013 af mathon

             a2  -  2 • a • b  +  b2  =  (a - b)2


Svar #6
16. september 2013 af Andsø (Slettet)

Ahh så man finder noget der ganget med sig selv giver funktionen?

#5 Men hvad så med c?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2013 af 123434 (Slettet)

Forsvinder c ikke? 6#


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad mener du med c?

x2 -6x +9 er kvadratet på en toleddet størrelse

x2 - 6x + 9 = x2 -2·x·3 + 32 = (x-3)2


Skriv et svar til: Faktoriseringsopgave: x^2-6x+9

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.